torstai 9. toukokuuta 2013

Sellasta eilen, tällästä tänään

Ajattelin nyt selostaa tarkemmin eilisestä päivästä teille. Toissapäivänä (ti) Niksulla oli vapaa, kun itse olin niin väsynyt ja kävin kävelemässä Elmerillä kärryillä että nähtäis miten se käyttää jalkaa ja liikkuu. Elmeri onneksi liikku hyvin. Jalkaa ollaan nyt urakalla hoidettu että se paranisi mahdollisimman nopeasti ja hyvin.

Mutta eilisen tapahtumiin. Eli tuttavani tuli taas kuvailemaan ja ratsastamaan Niksulla. Otin sen sisälle ja  aloin harjata mutalänttejä pois. Puhdistin kaviot ja aloin varustaa. Testasin satulaa, ja se tuntui istuvan hyvin selkän, etsin siihen sopivan mittaisen vyön. Suojat eteen ja taakse sekä suitset.
    Lähdettiin kentälle jossa nousin selkään ja lähdin kävelemään. Aikasein me siinä käveltiin ja sen jälkeen aloin ravaamaan. Tunnustelin ravissa millä päällä herra oli, ja miltä satula tuntui. Satula oli tosi mukava istua ja se onneksi sopi myös hevoselle. Otin myös alkuun pari laukannostoa. Meenasin että voisin treenata puomeja, jotka oli keskiympyrällä. Niitä tulin aika sillai että sain hyvät lähestymiset. Puomit onnistuivat aika hyvin onneksi. Sanoin sitten Klle että voisi tehdä pienen esteen jota tulin molempiin suuntiin pari kertaa niin että sain vikaksi hyvän hypyn. Olin tyytyväinen herraan ja kävelin hetken ennenkuin päästin K:n selkään.


   Tänään ratsastin jo aamusta, kun tiedossa oli sadetta ja menin katsomaan läheisen ratsastuskoulun estekisoja. Siellä menikin tovi ja koko ajan vaan satoin. Kävelin pitkät alkukäynnit, jonka jälkeen aloin työstämään Niksua käynnissä, tein ympyröitä ja voltteja+taivutteluja. Tein myös lyhyen verkan ravissa. Laukannostot otin taas suuntiinsa. Aloin sen jälkeen tulla 8:kkoa. Eka käynnissä, sitten ravissa ja laukassa. Se onnistuin ihmeen hyvin ja heppakin kääntyi kivasti. Laukkasin vielä pari kierrossa, jonka jälkeen keventelin hetken ja kävelin loppukäynnit. Reilun tunnin meninkin. Heppa oli aika mukava, vaikka tais vähän kiukuttaa kun aamusta joutui töihin. Ja juuri kuin pääsin kentältä, alkoi satamaan vettä. Purin Niksun, heitin loimen selkään ja laitoin sen tarhaan.



tyylinäyttö : D


öö, hamsteriko?: D

Mitäs mieltä olitte tästä postauksesta ? Teenkö jatkossa tämmöisiä ? Muistakaa vastata kysymykseen : )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti