sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Heinien tekoa ja ratsastelua

Jee, tänään olikin vuorossaan heinien tekoa, tai siis paalien keräystä pellolta. Ei siin menny ku 4 h et saatiin kerättyä lähemmäs 700 paalia 2 pellolta :) Onneks auriko ei ihan porottanut, koska olisi ollut vielä tukalampi. Eka olin peräkärryssä ja järjestelin paalit, olin parin kuorman ajan, jonka jälkeen menin latoon järjestelemään paaleja.

 Kello oli jotain neljä kun pääsin ratsastamaan. Menin eka Hilkalla ja päätin mennä puomittreeniä,vaikka en uskonu jaksavani keskittyä. Hilkka oli tosi mukavan tuntuinen. Tein puomilla eka ravissa kahdeksikkoa. Kun sain sen kuntoon, aloin tekee kentän keskellä olevalla puomilla laukanvaihtoja, siirryin raviin pari metriä ennen puomia ja nostin laukan puomin päällä. Nämäkin sujuivat hyvin. Hilkka innostui laukkaamisesta, kun se halus vaa kokoajan nostella itsestään laukkoja. Kun sain vaihdot onnistumaan suht hyvin menin pitikillä ohjilla viel loppuravit. Hilkka oli tosi mukavan tuntuinen koko ratsastuksen. Kun sain Hilkan purettu ja hoidettua lähdin hakemaan Elmeriä.
Kun hain sitä hänpäätti lähteä sitten karkuun ja meni jotain ihme sähellysristi laukkaa, tuossa pätkä siitä.



tosi iloisen näköinen hevonen oli vastassa.


Elmon uusi "ihana" satulahuopa
viivat ovat puomeja. Ympyrät ovat tynnyreitä.
Hetken juostua, sain Elmon sit vihdoin kiinni. Ja vein talliin. Harjasin ja varustin. Kävelin alkuverkan ihan notmisti, taivuttelin taas huolella. Aloitin myös Elmolla puomi ja taivuttelutehtävää käynnissä. (Kts kuva). Elmeri alkoi jo lopussa taipumaan tosi kivasti. Kokeilin myös hetken ravata, mutta näin heti että se ontui joten lopetin siihe. Mutta sitten jotenkin ihmeellisesti tehtiinki sit laukkavoltti : o Ihmettelin vähän koska Elmerille ei oo opetettu mitään laukkaamista, mutta se näköjään sitten ite nosti sen.. Kävelin loppuu vielä hiukan ja lopetin siihen kun hevonen tuntui kivalle.

 Saatte kärsiä sitten noista pokkarin kuvalaaduista. ps. Huomenna voisin tehdä kuvapostauksen mun ratsastusvarusteista :)

2 kommenttia: