perjantai 12. lokakuuta 2012

kiireitä, yllätyksiä ja jännityksiä

Pallo
Tää viikko on ollut aika kiireistä. Ja pari yllätystäkin on tiedossa :) Niistä sitten enemmän tietoa kun toteutuvat.

Maanantaina tosiaan ratsastin monta hevosta.. : D Nimittäin 4. Pallon, Survin, Elmerin ja Allun.
Aamusta menin Pallon ja Survin luo. Siivosin karsinat ja hain Pallon sisälle harjattavaks ja laitettavaks. Harjasin sen siinä kunnolla ja aloin laittaa varusteita, Mietin hetken että laitanko satulan vai en, mutta onneks laitoin : D Kun sain heposen kuntoon, lähdin etsimään paikkaa missä nousta selkään, kun tuon jättiläisen selkään ei noin vaan nousta. Tiedossa oli siis vain käyntimaasto, joka oli ihan hyvä minullekkin kun pääsin taas pitkästä aikaa maastoilemaan. Siinä vierähti tunti, parilla möröllä selvittiin ja pysyin sentään selässä. Kerran Pallo säikähti aitoa joka ajoi lätäköistä ja hypähti vähän. En ois välttämättä ilman satulaa pysyny kyydissä..
Survi
Sen jälkeen soitto kyydille, miten kauan on aikaa mennä Survilla. Menin noin 45 min maastossa kans, mutta vähän reippaamin kun Pallon kaa. Kävelin alkuun pitkän matkan, jonka jälkeen otin hieman ravia, ja sen jälkeen laukkaa. Millään ei noussut vasen laukka, mutta mentiin sit kokoajan oikeeta laukkaa. Puolessa välissä tuli soitto että kyyti tulee, ja meenasi tulla vähän kiire. Just kerkesin tulla ja purkaa Survin kun kyyti tuli. Siinä sit purin sen, vein takasin tarhaan, tarkastin vedet ja vein heinää.

Elmeri








Kun tulin kotiin kävin syömässä, ja menin ratsastamaan Elmerin. Menin eka kentällä, tein taivutuksia, voltteja ja yritin kerrata mitä Eeva oli viimeksi neuvonut. Ravasin myös pieniä pätkiä eka suoralla, jonka jälkeen aloin työstämään ravia 8:kolla, että oisin saanu sen taipumaan vaikeeseempaankin suuntaan kunnolla. Käynnissä menee jos vaikeempikin suunta hyvin, mut ravissa on joku ongelma.. Jota yritän nyt saada selvitettyä. Lopukäynneissä menin pellolle ja siellä oli kauhian iso, jyrkkä mäki jota kiipesin kerran ylös ja kerran alas. Kävelin myös vielä hieman tasaisella kohdalla, ja hetken päästä lähdin takaisin tallille. Olin ihan tyytyväinen Elmeriin.
Allu
Lopussa menin vielä ilman satulaa Allulla kentällä. En tehnyt muuta kuin askeleet vain läpi. Kerran laukassa Allu säikähti olevinaan jotain, mutta onneks pysyin kyydissä : D Allulla on ihana laukka, ja teki mieli vain laukata :)




Ulkoau on nyt muutumassa, kun sain uuden bannerinkin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti