tiistai 2. lokakuuta 2012

kuulumisia

Perjantaina tulin siis takasin kotiin. En tehnyt mitään sen ihmeellisempää, olin muutenkin koko viikonlopun yksin. Pe kävin kattomassa ja hoitamassa Elmeriä tietenkin :)

La: Aamusta kävin syöttämässä ja laittamassa heposet ulos. Sitten siinä lähettiin käymään tuttujen luona, "hevoskaupassa", eka luulin ettei sieltä lähtiskään mitään mukaan, mutta tarttuihan sieltä 3 sukat, suojat, riimu ja nuo kaikki maksoi vaan 12 e :o halvalla pääs. Sen jälkeen menin ratsastamaan Elmolla. Hain sen tarhasta, harjasin ja varustin. Uskaltauduin lähtemään maastoon jopa : D mutta semmoselle tielle missä ei kulje yleensä autoja enää syksystä. Käytiin kiipeemässä pari mäkee, jonka jälkeen mentiin kentälle. Aloin siinä tekemään voltteja, taivutuksia ja kasikkoa. Sen jälkeen otin pienen pätkän ravia, jonka jälkeen Elmo tuntui oudolta ja päätin lopettaa ravin ja jatkaa käynnissä. Itseltä meni hermo heken kuluttua kun tuntui ettei mikään onnistu, joten otin siinä enää pari tehtävää ja lopetin. Mietin että mistä se olisi voinut johtua, itsestäni vai hevosesta.. Lopetin, vein heposen talliin, otin varusteet pois, harjasin ja laitoin takasin karsinaan. En laittanut Elmeriä mihinkään kiinni, kun halusin nähdä lähteekö se minnekkään jos se saa olla ihan vapaana käytävällä. Mutta eihän se ressukka uskaltanu lähteä minnekkään. Kävin vielä illalla syöttämässä hevoset.

kertokaa toki mullekki tästä kuvasta :D
Su: Aamulla taas hevoset hoitamaan. Ratsastin 2 heposta. Eka menin Allulla, koska halusin eka tuuppailla kunnolla. Eka tein voltteja kumpaankin suuntaan käynnissä, jonka jälkeen siirryin raviin, jossa menin hieman puomeja ja kaikenlaisia ympyröitä. Allu tuntui mukavalta, ja reippaalta. Siinä aikani ravailin että sain hepan kivan tuntuiseksi. Nostin laukan, laukkailin aikani, Herra A:lla on kyllä niin ihana laukka että tekisi mieli vain siinä laukkailla kokoajan : D Otin laukat kumpaankin suuntaan, jonka jälkeen ravailin vielä hetken. Loppukäyntien aikana tein hieman väistöjä.

Menin vielä Elmerillä ilman satulaa. Päätin kokeilla mennä ilman martsoja, mutta piuhoilla, jotka olivat löysällä. Positiivinen ylläri oli se että se ei heilauttanu päätään kertaakaa, jota pelkäsin. Elmeri tuntui jo paljon paremmalle kuin lauantaina. Ajattelin jatkossa kokeilla mennä pelkillä piuhoilla, jos se muuttuisi paremmaksi. Harjoiteltiin Elmerinkin kanssa väistöjä ja takaosakäännöksiä, ja nekin alkoivat sujumaan ihan kivasti. Ravasin vain ihan pienet pätkät kumpaankin suuntaan, ja lopetin, kun heppa tuntuin kivalle. Kun olin ottanut varusteet pois, leikkelin Elmon niskasiiliä siistimmäksi, ja vein sen takaisin ulos, ja itse lähtin kohta Kiuruvettä kohtin.








tämmösiä sukkiva :)


ruipelo :D
Maanantaina meillä oli koululla ajotunti ja ajoin Booriksella, joka oli viimeinen ajotunti minulla tässä koulussa koska olen tehnyt päätöksen koulunsuhteen. Muutan takaisin Kuopioon että pääsen keskittymään enemmän Elmerin treenaamiseen ja muuhun. Mieti pitäsikö tehdä ihan oma blogi Elmerille, koska tänne voisin kirjoittaa muista hevosista, kun etsin nyt vuokrahevosta tai/ja alan käymään tunneilla jossain ratsastuskoulussa. Mielipiteitä, teenkö Elmolle oman blogin ?:) lukijat hooi nyt herätys ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti