lauantai 19. tammikuuta 2013

Blogin uusi nimi ja kuulumisia

Joo, on taas ollut niin kiire viikko että huh, sitä se koulu teettää, olen tutustunut parii tosi kivaan ihmiseen siellä, ja onneksi en ole ainut hevostyyppi niin voin jutella hevosistakin välillä :DD . Mutta ekaks blogin osoite on muuttunut : http://miiajaniksu.blogspot.fi/  on siis uusi osoite, ja muokkaan muutenkin blogia uusiksi, kun meenasin eka tehdä uuden blogin kokonaan, mutta päätin tehdä vain pienen muokkauksen tälle blogille.

   Noh sitten Niksun kanssa touhuamiseen. Torstaina sillä oli vapaa, koska pakkasmittari näytti lähemmäs -30, joten päätin jättää ihan suosiolla ratsastuksen välistä. Tein vaan tallityöt.

 Perjantaina oli melkein yhtä paljon pakkasta, mutta päätin ratsastaa koska tuolle hevoselle ei sopi monta vapaata peräkkäin. Onneksi ratsastin, kun hevonen oli niin super hyvä. Menin kentällä noin puolisen tuntia pientä hölkkää, ettei ihan kauheeta vääntöö vp:n jälkeen. Tein voltteja ja taivutuksia aika paljon, ja Niksu on onneksi jo aika taipuisa, ja alkaa tajuamaan jo näitä ratsuhömpötyksiä. Luulin että ratsastaessa tuli kylmä, mutta päinvastoin.

  Tänään la menin taas semmoiset puolituntia. Tein kentällä alkuverkkaa käynnissä ja ravissa. Voltteja ja pari puomiakin tuli eteen joten menin niitäkin vähän. Heppa oli taas aika hyvän tuntuinen, ei kiukuttanu vaan kuunteli hyvin. Menin sitten pellolle kahlaamaan, ja ravasin siellä hetken, että hevonen vähän väsähtäisi. Peltotreenin jälkeen menin vielä kentällä loppuravit ja käynnit. Ratsatuksen jälkeen harjasin ja loimiten hepan, kun se oli niin märkä kun lunta tuli paljon.






















Olen tehnyt myös alustavasti "treenipäiväkirjaa", jonka perusteella keksisin tehtäviä ratsastuksen ajaksi. Hyvin alkoi sen noudatus kun en ole vielä moneen päivään edes katsonut vihkosta mitä olisi tarkotus tehdä, mutta nyt ensiviikolla alan sitä noudattamaan. Meenasin alkaa harjoittelemaan väistöjen, etu-ja takaosakäännöksien harjoittelua, puomeja menen ravissa ja semmoista. Laukkaa en ole vielä alkanut miettiä miten saisin nostettua ym, luen vielä täältä netistä vinkkejä ja kokemuksia ja alan sitten miettimään miten voisin sitä alkaa harjoittelemaan. Pari erikoispostausta oli tulossa mm: uusi varustepostaus(videolla), päivä Niksun kanssa (tallityöt, ratsastus ym), haaste. Lisää aiheita saa myös ehdottaa mistä haluaisitte nähdä : )

2 kommenttia:

  1. Ootsä vielä siellä heppakoulussa vai mikä uus koulu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole ollut enää pitkään aikaan Hinkulassa, vaan opiskelen nykyään talouskoulussa sen 5 kk:tta kun tulee taas yhteishaku, joilloin haen jonnekkin muualle : )

      Poista