tiistai 24. syyskuuta 2013

lv.t Female company - meidän tarina

Ajattelin kirjoitella entisestä ylläpitohevosestani meidän tarina postauksen, koska tamma on muistamisen arvoinen, ja meidän yhteinen matka oli tosi opettavainen ja super kiva vaikkei aina onnistunut

          Alettiin siis etsimäänylläpitoon heppaa, ja löydettiin ilmoitus 12 v lv tammasta, joka etsi uutta yp kotia kun entinen ylläpitäjä ei pystynyt jatkamaan sopimusta. Laiteltiin sähköpostia omistajan kanssa, ja sitten selvisikin että tamma oli Elmerin sisko. Soiteltiin myös pari puhelua, sovittiin tallipaikasta ja kyydeistä niin oltiinkin sitten ajamassa 16.2.12 kohti Kiuruvettä hakemaan pientä tammaa Elmerin omistajan kassa. Saavuttiin pienelle tallille. Silloin oli kauhea lumimyräkkä ja kylmä. Muistan kun pieni tamma odottin polvenkorkuisessa aidassa meitä. Haettiin Hilkka tarhasta, harjailtiin vähän ja laitettiin kuljetuskuntoon. Sillä välin omistaja kävi hakemassa varusteet autoon. Lastattiin Hilkka kyytiin ja lähdettiin ajamaan kotia päin. Matkalla kirjotettiin ylläpitossopimus kuntoon. Kotona oltiin vasta illalla. Laitettiin heppa karsinaan, eväät nenän eteen ja lähdettiin kotiin.

Hilkka oli tosi täräkkä tamma välillä. Se oli tosi herkkä ja arka kun se tuli, et saanut harjata takamuksesta, ilman että jalka nousi.











Parit alkuviikot oli tutustumista, juoksutusta, kevyttä hölkkää ja kunnonkohotuksen alkua sillä Hilkka oli ilmeisesti vain seissyt viimeiset parit kuukaudet, joten liikutus alkoi pikkuhiljaa. Mitä enemmän päästiin eteenpäin ja treenaamaa sitä paremmin tuli tulosta. Ainut mikä toi esteitä oli hokkirei'ät kannoilla, jotka välillä aina aukes. Hilkalla uskalti maastoilla, se ei säikkynyt lähes koskaan mitään. Hilkka kehittyi paljon. Saatiin laukka opetettua ja toimimaan. Aloitettiin puomien meno ja hyppääminen Kevät tuli ja sitä paremmin päästiin treenaamaan. Koko kesä harjoteltiin ja edistyttiin hyvin. Viettiin paljon rentoja maastohetkiä, sillä tiesin että Hilkasta oli pian luovuttava.  Päivät, viikot, kuukaudet vierevät pian, liian pian että koulu oli lähellä alkaa, ja Hilkan oli aika lähteä. Muista ikuisesti sen kauhean päivä kun piti tämä tamma hyvästellä <3 : ( Hilkan ostokin oli mielessä, ja näin jälkikäteen olisi vain pitänyt ostaa se tai jatkaa ylläpitoa.
Hilkka opetti paljon sitä hevosen omistamista ja hoitoa, joka on auttanut minua Niksun kanssa.

käytiin Keskimäelle koulutunnilla








Käytiin myös koulukisoissa läheisellä ratsastuskoululla


                                         Hilkka 16.2.12-1.8.12 <3



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti