perjantai 22. marraskuuta 2013

Klinikalla

Heipä hei taas pitkästä aikaa. Tosissaan otsikosta voikin arvella mitä lähiaikoina on tapahtunut. Eli kävimme Niksun kanssa klinikalla tutkimuttamassa jalan varuilta. Tultiin klinikalle, Niksu kai rauhoitetta ja ell tutki jalan. Sen jälkeen laitettiin Niksu pakkokarsinaan ja otettiin 3 röntgenkuvaa. Kuvissa ei näkynyt mitään. Sitten ell tutki että miten syvä haava on, eikä se ollut syvä taikka johtanut mihinkään. Se on vain papuluun kärjessä oleva hankauma. Saatiin sulfakuuri ja kuivatusliuosta joka kuivattaa haavan ihoa ja se umpeutuu nopeammin. Nyt on ohjeena kävelettelyä ja jalan taivutusta. Jospa pian sais kengityksen kuntoon, ratsastamaan ja jalan turvotuksen pois sekä haavat umpeen. Käytiin samalla myös valjaskulmassa ja sieltä lähti liian pienet päitset sekä kaulakappaleellinen ohut toppa/sadeloimi. 
Puhtaat oli kuvat. Haavat ei johda niveleen eikä ole syvät, sulfakuuri ja kuivatusmönjää jolla pitäs parantua. Ell arvio oli että side on vaan hangannut ja pitäisi kestää normaalia käyttöä : )


ukkeli vähän humalassa


tämmöinen haava oli viimeviikolla, nyt se on jo vähän parempi

3 kommenttia:

  1. No onneks vihdoin tajusit viedä niksun klinikalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisin vienyt aikasemmin jos ois klinikka useimmin auki ja ei olisi ollut sitä antibioottikuuria päällä.

      Poista
  2. Meillä oli aivan samanlainen haava. Meillä tuli haava nesteet ihon läpi sekä pinteli oli hangannu toiselta puolelta jalkaa. Hoito-ohjeena meillä oli sulffakuuri ja putsaus suolaliuoksella sekä laitoin betadine salvaa haavaan ja pintelillä kiinni.

    VastaaPoista