maanantai 1. kesäkuuta 2015

Hikirääkki preerialla

Tuttavani tuli meille pitämään tuntia viime keskiviikkona. Tarkoitus olisi nyt opetella Sennin kanssa ratsujuttuja pikkuhiljaa. Varustin Sennin hyvissä ajoin ja lähin taluttamaan kentälle kunnes ope tulikin jo. Siinä juteltiin ja kerroin enemmän hevosesta ja mitä se osaa. Noh, eihän se vielä mitään ihmeellistä osaa.
Saatte nyt keväämmällä otettuja ratsastuskuvia kuvitteeksi.
Senni on vielä tosi leveton suusta, mutta on rauhoittunut kyllä alusta tosi paljon.

Alotettiin ihan käyntitehtävillä ja pysähdyksillä uraa pitkin. Senninhän olen opettanut pienestä puhalluksesta ja istunnasta pysähtymään ja se osaa jo nätisti reagoida siihen. Mutta minulle olikin hankalampaa kun ope yritti neuvoa toista tapaa pysähtyä, saatiin kuitenkin nättejä pysähdyksiä tai ainakin suurin osa. Tehtiin tätä samaa molempiin suuntiin, jonka jälkeen siirryttiin raviin pääty-ympyrälle. 

Ympyrällä harjoiteltiin ihan tuntuman hakemista, rauhallista tempoa raviin sekä minulle lyhyemmät ohjat. Jostain syystä olen ratsastanut tosi pitkällä ohjalla - osa syy voi olla että Senni välillä kiskoo ohjia jolloin ite en valahda eteen könötykseen jos heppa vetää. Välillä tuli tosi kivoja pätkiä jolloin Senni meni kivan rauhallista ravia ja alkoi rentoutua ja toimimaan hetkittäin oikein kivasti. Tätäkin samaa tehtävää me mentiin molempiin suuntiin. 
Jatkossa yritän muistaa itse paremman ulko-ohjan tuen sekä kädet ylemmäs!

Pidettiin paljon pikkutaukoja jonka jälkeen tehtiin töitä täysillä. Tässä välissä tehtiin harjoitusravissa kolmikaarista kiemurauraa. Hetken jo mietin että minähän kuolen selkään jos harjotusravia pitää mennä sillä en ole sitä paljoa mennyt Sennin pomputtavan ravin takia. Lopussa pitikin jo sitten keventää kun eihän siitä mitään tullut, pitänee vissiin alkaa harjoitella harjotusravissa istumista...





Seuraavaksi otettiin laukannostoja. Nosto on vielä aika reipas sekä ja laukka aika kiireistä, mutta aika hyvällä mallilla kuitenkin. Otettiin ympyrällä nosto, laukattiin puoli ympyrää jonka jälkeen siirryttiin raviin, ravattiin loput ympyrästä ja uusi nosto. Vielä nostoissa on hiomista mutta eiköhän se pikkuhiljaa siitä ala parantumaan. Laukkojen jälkeen otettiin vaan kevyttä loppuravihölkkää. Tunnista jäi tosi hyvä fiilis, nyt osaan itsekseen ratsastaessa vaatia sen tietyn tunteen mikä pitäisikin olla, saatiin hyviä vinkkejä eteenpäin mennessä. Tykkäsin tosi paljon opesta ja hänen tehtävistään sekä tyylistä opettaa enkä malta odottaa seuraavaa kertaa :) 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti