perjantai 29. kesäkuuta 2012

Elmeri&Miia 8 kk

16.10.2011 Elmeri saapui tuona päivänä meidän tallillemme
Päätin tehdä nyt tälläsen " erikoispostauksen" minun ja Elmerin yhteisistä ajoista joita on jo tähän mennessä kertynyt 8 kk:tta. Tää on nyt aika kuvapainotteinen postaus.
Elmeri toka ratsastuskerta
16.10 Pieni ruipelo lv-ruuna saapui tallimme pihaan kopilla omistajansa kanssa. Olin innokkaana odottamassa minkälainen hevonen sieltä kopista tulisi ulos. Olin jo miettinyt alkukäteen, onkohan sillä ratsastettu ja saisinkohan ratsastaa ja näin, mutta sainkin tietää että mitään ratsastusjuttuja ei oltu tehty. Siinä vierähti tovi ennenkuin Elmon omistaja puhui ratsastuksesta, jolloin minä tietysti innostuin ja vinkkasin että minä voisin kokeilla "kouluttaa " ratsunjuttuja. Ja sehän passasi paremmin kuin hyvin. Näin siis kiipesin eräänä päivänä tämän pikku ukkelin selkään. Ja siitä alkoi meidän tarinamme.

luottamus harjoitusta

ratsukoulutuksen alkuja, maastossa
Elmeri on luonteeltaan tosi kiltti, vaikkakin on välillä korvat luimussa. Voisin jopa vannoo et tää hevonen ei tee pahaa kärpäsellekkään! Mutta kilttii luonteeseen kuuluu myös hieman pieni pelokkuus. Mutta siitä ei ole aina haittaa. Välillä on. Esim onnettomuuden jälkeen Elmo pelkää vielä enemmän autoja joten en hirveämmin selästä käsin ainakaan uskalla lähtee maastoilemaan.



hei, olen Elmeri ja olen aika säöpö :D
Elmerin kanssa oli mielestäni tosi helppo aloittaa ratsun työt, koska se ei reagoinut oikeastaan mitenkään ihmeellisesti ratsastajaan. Pohkeen opettaminen oli suht helppoa, alussa vain Elmo oli suht herkkä pohkeelle, mut nykyään ei enää välillä nytkähtele kun antaa "enemmän" pohjetta. Tein jo alussa käytävällä selkäännousuharjoituksia. Sitten yhtenä päivänä Elmon omistaja kysyi haluaisinko kokeilla, että hän taluttaa ja istun selässä. Kyllähän se passas. Kun oltiin kävelty pieni pätkä maastossa, menin kentälle kokeilemaan. Muuten kentälläkin toimi hyvin, paitsi ne parit stoppaamiset jonka jälkeen herra ei meenannut suostua kävelemään. Mutta nekin jäivät parin kerran jälkeen pois, koska Elmo oppi että nii ei saa tehdä.

Pian saatiin satulakin kokeiluun, että jos ois ostettu se, mutta Elmon omistaja ei suostunut että ois ostettu se. Hän osti sitten puuilosta jonkun halppis satula joka on ollut ihan hyvä. En vain tykkää siitä vielä, koska on niin jäykkä kun on vielä sen verran uusi. Elmerillä oli paha tapa heilauttaa päätään ylös nii että ohjat lenteli. Sen takia sillä on martingaalit, jos joku sitä ihmetteleepi. Että ihan sen takia ettei ohjat oo kokoajan samalla puolella. Vaihdoin myös äskettäin kuolaimen tavan niveleen, ja sillä toimi minun mielestä ainakin paremmin ja oli pehmeämpi suusta. Entinen kuolain on siis joku suora ravikuolain. 





urpotaneli x)

Elmeri on vielä hieman jäykkä ratsastaessa, mutta yritän aina taivutella sen huolellisesti. Toivon että saisin jatkaa tän hevosen kanssa viel kauan. On se vaan nii ihana hevonen ja minun unelmahevonen ! Jos kaikki vaan olisi unbelmaa ja toteutuisi, ostaisin itselleni tämän hevosen kun se lopettaa raviuran, joka loppuu pian. 

Mitä olitte mieltä tästä ? Ois ihan kiva saada jotain palautetta :)

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus :) Saisit vaan muuten postata enemmä tänne blogiis :D!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, yritän tehä jos saan vaa aiheita :)

      Poista