lauantai 24. elokuuta 2013

Hupsis kun hävettää

Empäs oo taas kerennyt koneelle kirjottamaan.Mua alkaa jo hävettämään tämä taukoilu, mutta minkäs teet kun ei oo aikaa : /

Mutta sitten tiistaihin. Meillä oli hyppypäivä. Verkkailin reilusti odottaessani Anskua. Kävelin pitkinohjin 15 minuttiia, jonka jälkeen aloin ottamaan ravi-käyntisiirtymisiä aina kirjainten kohdalla. Tein niitä molempiin suuntiin parin kierroksen verran ja lopetin aina hyvään ja rauhalliseen siirtymiseen. Laitoin verkkapuomit halkaisialle ja vähän limittäin kulman lähelle. Otin parit laukannostot, jonka jälkeen tulin puomeja. Niksu kääntyi ja säilytti laaukan yllättävän hyvin vaikka tiet olivat jälillä todella tiukkia.

Hetken laukanjälkeen kävelin ja tein käynnissä väistöjä molempiin suuntiin. Kävelin taas ja välillä otin ravia ja laukkaa hetken. Sitten Ansku tulikin ja aloitettiin tehtävä. Molemmilla pitkillä sivuilla oli ristikko ja pysty. Toisessa oli 3 ravipuomia edessä ja toisessa yksi. Tultiin ekana ravissa voltti puomin yli, ristikon yli ravissa ja toinen voltti toiseen päätyyn, siinä myös puomin yli. L pysähdys. Tätä molempiin suuntiin tultiin. Nyt unohdinkin jo mitä muuta tehtävää siinä välissä tehtiin. Mutta alettiin tulla pystyä laukassa, jota välillä nosteltiin. Vaihdettiin se okseriksi jota tultiin laukassa molemmista suunnista ja sitäkin välillä nostettiin.

Loppuun Ansku väsäsi myös vikaksi esteeksi trippelin, jota tultiin pari kertaa matalampana oikeasta kierroksesta. Lopussa se sitten nousi siihen 105cm ja voin sanoo että pelotti! Mutta onneksi poni on luotettava tätikuljetin ja vei mamin turvallisesti esteestä yli : ) Ei voi olla ku tyytyväinen että poni hyppäsi ja ei iskeny ihan hirveän kauhea rimakammokaan.


Siinä taluttelin Niksua vähän selästäkäsin ja sitten vielä maastakäsin ilman satulaa. Kun oltiin kävelty vein Niksun pesupaikalle, huuhtelin hiet ja hiekat viileällä vedellä sekä kylmäsin vähän jalkoja. Vein Niksun isoon talliin, laitoin vielä linimentit ja laitoin karsinaan. Mitään materiaalia ei oo tästä kerrasta mutta laitan tuon vanhemman hyppyvideon kun se ei ole näköjään tullut tuonne aikaisemaan postaukseen.

Kirjoittelen perjantaista kun saan kuvia : )

2 kommenttia:

  1. Kivan näköistä menoa :) Voi ku itsekin pääsis tolla omalla lv:llä tunneille, mut ei siitä tulis yhtikäs mitään kun tuntemattomien hevosten kanssa ei tule toimeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti : ) se on kyl hankalempi juttu jos heppa ei hyväksy muita :/

      Poista