torstai 15. elokuuta 2013

Tiistain tunnilla

Otsikkokin kertoo siis että oltiin Niksun kanssa tunnilla tiistaina. Tällä kertaa oli eri opettaja kuka oli ekalla tunnilla.

Tulin hyvissä ajoin tallille, hain varusteet karsinan eteen ja aloin harjaamaan ja varustamaan Niksua. Lähdettiin Jennan kanssa vähän aikasemmin ulos ja otettiin kuvia.




Sitten mentiin maneesiin ja käveltiin alkukäynnit. Melkein heti alettiin tekemään väistöjä niin että tultiin keskihalkaisijalle siitä lähdettiin väistämään kohti vasenta nurkkaa. Loppua kohden Niksu alkoi tähän suuntaan väistämään tosi kivasti. Sitä tehtiin hetkinen käynnissä ja lisättiin tehtävään vielä kulmasta ravinnosto ja ravivoltit päätyyn ja pitkän sivun keskelle. Välissä käveltiin hetki rennommin ja vaihdettiin suuntaa. Tähän suuntaan tehtiin eka hetki käynnissä. Tämä olikin Niksulle hankalampi suunta, se yritti välillä pysähtyä ja vingertää minkä kerkesi. Kävelin kerran maneesin ympäri ja yritin uudestaan. Hetkisen jälkeen onnistui jo paremmin. Vähän ajan päästä lisättiin se raviin siirtyminen tehtävään. Jossain vaiheessa lisättiin pääty-ympyrälle laukannosto. Niksun laukka tuntui eka kauhean töksähtävältä, enkä oikein mitenkään meenannut saada sitä paremmaksi, vaikka kuinka yritin. Toiseen suuntaan laukka pyöri jo paremmin. Kysyin vielä opelta että saanko laukata siihen vaikeampaan suuntaan vielä kun jäi huono tuntuma siitä.






Toisella laukkakerralla Niksu meni jo paremmin. Se pyörittikin laukkaa pehmeemmin. Yksi syy löytyi miksei Niksu nosta laukkaa napakasti toiseen suuntaan käynnistä.. Sitten loppuraveja hetken ja siihen oli hyvä lopettaa. Heppa oli mukava, opettaja oli kiva ja osasi neuvoa. Tajusin vähän paremmin miten mun pitäs ratsastaa Niksua. Ja kerranki joku sano ryhdistä :D Sain monia hyviä vinkkejä ja ohjeita. Ja kuvista kiitos Jennalle.











smileeeeee :-)


Ja jos joku haluaa vielä laittaa kysymystä kysymyspostaukseen vielä tämän viikonlopun voi. Sitten alan kokoamaan postausta. Toivoin että tulisi vielä edes pari kysymystä.

2 kommenttia:

  1. Eihän toi sun hevonen kulje edes oikeasti peräänannossa vaan virkkuukoukkuna. Ja oletko huomannu et sun jalka menee suurimmassa osassa kuvista eteen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä Niksu menee pätkittäin ihan peränannossakin, mutta se kyllä menee tosi herkästi virkkuna. Mutta parempi että menee matalampana kuin pää taivaissa : ) ja tiedän tuosta jalasta.. Satula on estepainotteinen ja sieleällä mennessä onnistun saamaan jotenkin jalan liian eteen. Mutta alankin menemään enemmän koulusatulalla niin saan korjattua jalkaa hieman : )

      Poista