maanantai 26. elokuuta 2013

kouluvalmennus+muita kuulumisia

Perjantaina siis Miia tuli kanssani tallille, jossa sitten ratsastettiin Niksu puoliks. Minä menin ekana, ja Niksu oli tosi jäykkä, eikä ollut oikein avuilla ja hieman pohkeen takanakin. Työstin ympyrällä lähes kokoajan kun toisessa päässä kenttää oli valmennus menossa. Yritin saada sisäpohkeen ja ulkopohkeen läpi molemmissa suunnissa, ravissa ja laukassa. Loppua kohden Niksu alkoi jo kuuntelemaan ja toimimaan ihan hyvin. Otin loppuun ihan pari pikku hyppyä, ja tarkoitus oli saada hyvät askelmäärät ja paikat. Saatiin pari hyvää pomppua niin että paikka oli hyvä.



Miia ja Niksu kävi sitten kävelemässä loppukäynnit tiellä. Mami oli kauheen pelottava Niksusta kun istuin penkillä:D


Lauantaina menin illasta yksin maneesissa. Tein ihan perus juttuja, siirtymisiä käynnistä raviin, ravista laukkaan. Tein myös lävistäjiä laukassa, sekä pituushalkaisijalla nostin vuorotellen laukat, pysäytin päädyssä ja vaihdoin suuntia.





Sunnuntaina meillä oli kouluvalkka. Käveltiin ja ravailtiin hetki rennommin, kunnes aloitettiin tehtävä. Tehtiin siis harjotusravissa s:kiemuraa, eli pitkän sivun keskeltä taivutettiin kentäs keskellä ja siitä sitten toiselle pitkälle sivulle, eli siitä tuli s:kirjaimen muotoinen. Tätä tehtiin siis kokoajan molempiin suuntiin. Tultiin sitä monen monta kertaa. Ja fiksuna en laittanut koulusatulaa kun en osaa siinä oikein harjoitusravissa istua :D
tässä tosi surkea kuva kertomaan vähän paremmin tehtävästä, tuossa se näyttää ihan kasikolle, mutta yrittäkää tajuta :D

Käveltiin välikäynnit hetken aikaan, kunnes siirryttiin pääty-ympyrälle laukkaamaan. Laukka oli aika rauhallista ja hyvin pyörivää. Niksu vaan meenasi hätäillä kun lähdin tekemään volttia ympyrän keskelle. Se meenas lähtee vähän ulkopohjetta karkuun ja kiihdytti laukan tahtia. Välillä tehtiin laukasta raviin siirtyminen ja hetken päästä uusi laukannosto. Niksu on parantunut huomasti laukannostoissa! Nyt se nostaa rauhallisesti ja hyvin molempiin suuntiin käynnistä laukan. Tehtiin sama toiseen suuntaan. Välillä ope sano että kohta siirrytään raviin, piti valmistella ja saada heti rauhallinen siirtyminen. Pari hyvää siirtymistä saatiin, kun itse vaan muistin tehdä paljon puolipidätteitä ja kevensin rauhallisesti. Kevenneltiin koko kentällä vielä hetkonen ennekuin käveltiin loppukäynnit. Juttelin siinä valkkaajan kanssa hetken ja kyselin kaikkia mahdollisia vinkkejä jatkoon, ja sainkin hyviä neuvoja. Niksu sai myös kehuja ulkonäöstä, ettei näytä lv:lle ja sillä on hyvä laukka. Ilo on näitä aina kuulla ja kiitos heille :) Eli ihan onnistunut valkka takana.



Tänään päätin mennä pitkästä aikaa puomeja. Kävinkin viskaamassa kentälle 3 puomia niin että voisin tehdä ympyröitä laukassa ja ravissa 8:kkoa. Tänään Niksu oli hyvin kuulolla, ja kääntyi pohkeista tosi hyvin. Laukkapuomeilla askel ei meenannut oikein aina osua, mutta pari hyvääkin lähestymistä tuli. Niksu kääntyi hyvin vaikka välillä tulin tiukemmallakin tiellä. Laukkasin aika paljon. Laukka oli tänäänkin hyvä ja rauhallinen. En tehnyt mitään sen ihmeellisempää juttua. Olin kyllä tyytyväinen heppaan kun se ei meenannut edes säikähtää kertaakaan, wow. Edistystä edes vähän:)  Jospa se luottamus vaan lisääntyis siitä.

Mitäs tykkäsitte tämmösestä postauksesta, jossa on pikku pätkiä päivistä ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti