sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Lauantaita

Kerrompas vähän eilisiä kuuumisia. Menin tallille jo 10 maissa kun kummisetäni vei ja haki minut. Heti tallille tullessa oli yllätys, nimittäin jänismetsäläisiä, jonka takia hevoset oli vähän höyrynä. Pitkään piti miettiä uskaltaako lähtee ratsastamaan vai ei. Tein sitten eka tallityöt, siivosin karsinan, tein ruuat, laitoin heinät ja hain uutta purua.Vesiä en vielä laittanut kun oli niin paljon pakkasta ettei sitten pääse ennen iltaa jäätymään. Siihen mennessä metsästäjät oli lähteneet tallin läheltä pois. Hain Niksun talliin ja aloin varustamaan sitä. Päätin aluksi juoksuttaa ja kattoo millaisella päällä Niksu oli. Varustin rauhassa ja testailin uudet suitset jotka oli onneksi juuri sopivat vaikka olivat full kokoiset.





joo, noista piuhoista ei ollu mitään hyötyä enkä kehannu sit laittaa niitä tiukemmalle 


Menin sitten pellolle juoksuttamaan Niksun ja se oli jo semmosena höyrynä matkalla pellolle että päätin unohtaa ratsastukset kokonaan tältäpäivältä, eri asia ois ollu jos se satula olis. Niksu näki olevinaan mörköjä kaikkialla niin piti hyppiä, pomppia ja juosta täysiä. Annoin sen vähän riekkua että sais purkaa energioitaan pois. Kerran se käänti suuntaa ihan yhtäkkiä ja liina jäi sen jalkojen väliin joten oli pakko päästää irti liinasta. Onneks Niksu kuitenkin juos turvallisesti omaan tarhaan. Sieltä kävin se sitten hakemassa ja menin vielä hetkeksi takasin pellolle kävelyttämään sitä, ettei sille jää mitään temppuja moisesta. Niksulle oli tullut tuossa ajassa jo hiki joten laitoin sille fleecen selkään kun sain purettua sen tallissa. Kylmäsin vielä polven ja juotin Niksun ennekuin laitoin sen takasin ulos. Ulkona oli pakkasta yli -10 astetta niin laitoin vielä fleecen päälle ohuen toppaloimen ettei poni palellu. 








Loppuun vielä pieni videopätkä juoksuttamisesta jossa näkee vähän Niksun jalan liikettä. Hieman se on tönkkö, mutta jospa se siitä vertyy pikkuhiljaa.

2 kommenttia:

  1. Eihän noista piuhoista ole mitään apua jos ne ei ole tiukemmalla. Ja et kehannu? :o
    Ootsä kovakin varusteurheilia kun jatkuvasti ostat uutta Niksulle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei olekkaan, mutta luulin ettei se riehuis noin paljoo vaan olis rauhallisempi ja keskittyis töihin, mutta kun ei niin en laittanut sen takia piuhoja tiukemmalle. En oo varusteurheilija enkä oo kokoajan ostamassa uutta, mutta nuo suitset oli tarjouksessa ja meidän suitset vetelee aika viimeisiä jo, joten turvallisempi on ehkä ostaa uudet ku odottaa että vanhat hajoaa kesken ratsastuksen vaikka.

      Poista