sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Mietteitä ja kuulumisia

Taas tajusin että ajattelin kaikkea pahinta. Mielessä on käynyt monet kerrat, entä jos Niksun polvi alkais nyt pikkuhiljaa paranemaan, mutta ei. Aina on tullut joku. Esim nyt pari päivää sitten olin juoksuttamassa Niksua pellolla kunnes se lähti ja kaatui nenälleen. Silloin näin sen kauhun. Se ei varannut heti jalalle painoa mutta lähti kuitenkin juoksemaan tallille päin päästyään irti liinasta. Silloin taas ne kaikki kauhukuvat nousi pintaan. Kun sain hepan takasin kiinni, se varasi onneksi jo painoa ja käveli tosi varovasti. Uskaltaakohan tässä kohta edes kävelyttää tuota hevosta kun aina tapahtuu lisää kauheuksia. Epätoivo iskee jälleen. En tiedä pitäisikö vaan katsoa ja odottaa mitä aika tuo tulleessaan vai pitäisikö vaan päästää ja luovuttaa ?



Palautuuko polvi enää koskaan semmoiseen kuntoon että se kestää normaalia käyttöä? Polvessa ei pitäisi kuitenkaan olla mitään kuvien perusteella ja ell sanoi että polvi paranee. Mutta onko tämä totta ?




Siinä oli taas semmosia kuulumisia. Eilen en käynyt tallilla, koska oli taas semmonen työvuoro etten olisi mitenkään kerennyt. Satulan pitäisi mennä ensiviikolla huoltoon, joten sen saan hoidettua. Toivottavasti meidän paketti tulisi ensiviikolla jo postiin. Pitää toivoa että jokin aamu ensiviikolla olisi taas ihana ja aurinkoinen niin voisin ottaa kameran tallille. Ensikuussa olisi taas aika soittaa ell rokotuksesta ja raspauksesta. Vuosittaisen rokotuksen aika ois ja samalla pitää raspauttaa kun edellisestä kerrasta alkaa olemaan puolisenvuotta. Viimeksi piikkejä ei ollut pahasti ja ell sanoi että puolenvuoden välein raspaaminen pitäisi riittää.Vai olikohan se vuoden. En nyt muista mutta sama se raspauttaa samalla.



Miia ja Niksu kesällä. Hienon pörheä poni lainakuskin alla : )

21 kommenttia:

  1. Niksu varmaan siksi kaatuilee koska se etujalka on niin jäykkä. Eikö tuollainen jo kannattaisi päästää taivaslaitumille? Tai käytä klinikalla ja kysy ell mielipidettä suoraan. Esim.Tupamäellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se sen takia kaatunut vaikka polvi onkin jäykkä. Sitähän tässä olen miettinyt.. mutta eihein se aika ole ainakaan vielä. Eihän kaikki parane parissa päivässä, kun hevonen ei kärsi olemassa olostaan. Vielä en ainakaan klinikalle uudestaan vie vaan seuraan tilannetta, koska tilanne ei ole nyt paha.

      Poista
  2. Minkäs takia se sitten kaatui? Ei hevonen normaalisti noin vain kaatuile.
    Seuraat taas tilannetta niin kauan kun tilanne on paha? Huh Huh! Miksi ostit hevosen jos sulla ei ole rahaa pitää siitä huolta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen takia kaatu ku oli niin liukasta ja se kompastu riuhuessaan. Ei tässä oikein muuta voi tehdä ku hoitaa jalkaa ja seurailla. Sinähän et voi tietää millainen jalan tilanne on näin netin kautta. Kuka on puhunut että rahaa ei olisi hevosen pitoon ja hoitoon jos saan kysyä?

      Poista
  3. Kyllähän se noista sun jutuista paistaa läpi et rahaa ei ole laittaa. Esim.eläinlääkäreihin. Mutta hyvä vaan jos on ja hoidat hevosen asiaan kuuluvalla tavalla. Kaikenlaisia juttujahan sitä liikkuu mutta hyvä jos ne on vääriä.
    Onko Niksulla kunnon hokit? Ja mikset irtojuoksuta sitä ja anna riehua turhat energiat pois?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukaan ei täällä voi tietää minun raha-asioita,eikä tänne edes kuulu... Ja jos kerta tiedät niin olisi kiva jos kommentoisit edes omalla nimelläsi. Ihan kaikkia juttuja en tänne edes kirjoita ja niin kukaan ei voi tietääkkään. On kunnon hokit. Eivät ole päässeet vielä yhtään kulumaan viime kengityksestä. Ei ole paikkaa jossa irtojuoksuttaa ja Niksu ei riehu tarhassa tai jos sietä irtojuoksuttaa, sitä on kokeiltu. Ja tarkentaisitko miten paistaa läpi ettei oo rahaa laittaa ell laskuihin tms ?

      Poista
  4. Lisään vielä että toivon todellakin että saat Niksusta vielä kelpo ratsun mutta kannattaa ihan oikeesti konsultoida Niksua hoitanutta eläinlääkäriä ja kutsu ammattikengittäjä jos ei sellaista ole jo käytössä. Pitkät hokit alle niin loppuu turha kaatuilu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon jututtanut Niksun polvea hoitaneita ell jo ja he antoivat jatko hoitoja varten ohjeet. Kengittäjä on ihan tarpeeksi osaava ja hänenkin kanssa juttelin silloin polvesta. Ja kunnon hokit on käytössä kyllä.

      Poista
    2. Kuka Niksua kengittää?

      Poista
    3. Nimeä en täällä julkaise. Jos kiinnostaa niin voi tulla vaikka sähköpostissa tms kysymään.

      Poista
  5. Kylläpä edellinen ano on epäkohtelias! Minä ainakin toivon, että Niksun jalka parantuisi, ja että pääsisitte vielä normi ratsastushommiin ja hyppäämään! Kannattaa vielä vaan odottaa. Jumppaa jalkoja, sillei että taivuttelet niitä. Ja suosittelisin että kävelyttäisit sitä vaan, ehkä vaan vähän ravia. Kuulostaa todella tylsälle, mut näin se varmaankin parantuu. Näin kuvan täällä blogissa, jossa niksulla oli kylmäyspatja jalassa, mutta se ei ollut haavan päällä? Kannattaa laittaa se haavan päälle. Ja voisit koittaa tota lämpölinimenttiä, niin jalka sais vähän lisälämmitystä ja se vetreyttää jalkoja - ei olis niin jäykät. Toivottavasti otat nämä ehdotukset positiivisena, sillä en todellakaan halua päteä! Ja mun heppalla oli joskus kesällä jalkaongelma, ja mä kävelytin sitä joka päivä viikon ajan, ja sen jälkeen alettiin ottaa taas vähän ravia ja näin se parantu! Malta odottaa! :D onnea teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos !:) Kävelytys jatkuukin nyt sitten. Ravia en ole yleensä paljoa ottanutkaan. Kylmäys suoja on yleensä toisinpäin joo, jostain syystä olin laittanut se tuossa noinpäin. Oon kokeillu erinlaisia linimenttejä, mutta tuota lämpölinimenttiä en oo vielä tajunnut kokeilla. Joo tietenkin otan postitiivisesti: ) ollaankin noita joitaki testailtu. Jalkaa taivutellaan pikkuhiljaa kavioden putsauksen yhteydessä.

      Poista
  6. Kannattaisko se hevonen pitää kävelyllä jos polvi ei oo kokonaan kunnossa ja on niin liukasta että kaatuu..? Vaikka keräsikin pöllö energiaa kävelystä ja ei olis ep ravissa niin suosittelen lämpimästi pitään kävelyllä kunnes jalka on TÄYSIN TERVE

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on nyt taas kävelytyksellä, mutta ell antoin silloin luvan alkaa ravaamaan vähän että nesteet alkaisi sulamaan polvesta. Eihän se jalka yhtäkkiä verry vaan niin että ravi olisi täysin normaalia. Voi joutua odottamaan aika kauan että jalka olisi täysin terve pelkällä kävelyksellä.. Ei se pelto muuten liukas ole mutta jos alkaa riehumaan ja juoksemaan täysiä pienessä karteessa niin silloin on liukasta kellä tahansa.

      Poista
    2. Lämpölinimentti laittaa nesteet liikkeelle ja ehkäisee/hoitaa lihasjumeja! Niinkuin yks toinen sano jo ylhäällä.

      Poista
  7. mikä tuohon Niksun polveen on alunperin tullut? paranemisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se siis sai polveensa ison haavan tarhassa. Haava ei syvä joten se ei ollut mennyt niveleen asti. Syytä mistä haava on tullut ei tiedetä.

      Poista
  8. miia!! syötä niksulle arnikakuuri suun kautta, sillä lähtee polvesta turvotus. kävele lähimpään luontaistuotekauppaan! joillekkin hepoille ei linimentit auta, ja luonnon tuotteet ei ole vaarallisia. suun kautta arnikakuuri ja pelkkää kävelytystä, tätä viikko!! kokeile, toimii eikä ole kallis! kaikkea hyvää.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia vinkistä, pitää käydä tuolla kaupassa katsomassa ! Onko sulla lisää kokemusta tämmöisestä suuhun annettavasta arnikasta ? Paljonko sitä pitäisi päivittäin antaa yms ?

      Poista
  9. Meillä oli ruiskun kautta suoraan suuhun niin syö varmasti, jos ahneempi hevonen menee varmasti ruuan mukana. Luontaistuotekaupassa osaavat neuvoa vaikka onkin kyse hevosesta! :) Ihmisille on enimmäkseen niitä pieniä pyöreitä tabletteja, niitä saat syöttää useamman mutta nekin käy, kysy. Tutustuppa muihinkin homeopaattisiin! Selitä vaikka sille myyjälle tämä teidän tilanne. Ainakin täälläpäin auttoivat innolla ja tuloksia tuli. Eräs hevoseni myös joutui liikenneonnettomuuteen, jossa liukui asfaltilla; homeopaattisia verenvuodon tyrehdyttämiseen sekä haavojen paranemiseen (nyt ei leikkaa mitä annettiin) hevonen parani "mätäkuu" aikaan täydellisesti.. Ja ilman muita lääkkeitä. :) Jotkut pitää huuhaana, jotkut uskoo. Minä kokemuksesta uskon. Jos tämä sitten ei tehoa, niin käänny lääkärin puoleen! Arnikan kanssa ei saa joitain teollisia lääkkeitä syöttää, muista kertoa eläinlääkärille jos joudut vielä soittelemaan. voit vielä kylmätä ja laittaa tehosteeksi myös turvotukseen linimenttiä, ei oo haittaa. :) Oliko 15-20e meillä se kuuri, 5 päivää syötettiin.

    VastaaPoista