torstai 17. lokakuuta 2013

"Jos on jo kotona, miten voi olla koti-ikävä"

Joku tarkka huomasikin jo että Niksu on muuttanut. Muutettiin siis takaisin "kotiin" minun omien syideni takia. Yhteiselomme on alkanut nyt hyvin, Niksu tunsi heti paikat, joten se ei ollu toikeen moksiskaan mistään.



Eilen ratsastin jo. Menin kentällä eka kevyesti askeleet läpi noin 20 min ja sitten lähdin reippain mielin rohkeana maastoon. Itse olen tosi pelokas maastoilemaan siellä sattuneiden juttujen takia. Elmerin kanssa voitin jo pelon, mutta Niksun kanssa pikkuhiljaa. En oikein tiedä millainen se on maastossa, muuten että se vähän pelkään kaikkea, esim puupinoja, valkoista porttia ja lintuja. Kiertelin lähimaastoissa, ja se meni ihan hyvin.


namnam




Tänään sitten hyppäsin vähän. Rakensin 3 estettä kentälle, 2 pitkälle sivulle ja yhden kentän keskelle. Verkkasin lyhyen ajan ravissa, mutta laukassa sitten enemmän. Aloin tulla pystyä, Niksu odotti tosi hyvin esteelle eikä lähtenyt rynnimään. Eka hyppy oli kyllä hieman voimaton ja lähti ihan liian kaukaa. Tulin niin monta kertaa että este sujui. Kävelin hetken ja vaihdoin suuntaa. Tulin saman esteen toisestakin suunnasta pari kertaa kunnes vaihdoin estettä toisella sivulla olevaan pystyyn. Sitäkin tulin molemmista suunnista. Kerran este tippui oman lähestymismokan takia. Pari kertaa tulin vielä hyvällä lähestymisellä ja puhtaasti. Vaihdoin esteen keskellä olevaan. Siihen oli hieman tiukka tie, mutta se onnistui ihan hyvin, hieman piti olla vahvat ulkoavut että sai kääntymään. Vaihdoin vielä suuntaa. Laukkasin sitten loppuun hetkeen. Purin esteet pois ja lähdin maastoon kävelemään. Oli pakko kokeilla myös laukata pari kertaa yksi ylämäki melkein niin lujaa kun hevosesta lähti ja se oli kivaa, molemmat meistä tykkäsi siitä. Nisku antoin hyvin laukan jälkeen kiinni, eikä pelännyt enää mitään. Kävelin sitten tietä pitkin tallille. Toisaalta matkalla olisin toivonut auton tulevan, niin olisin nähnyt miten Niksu reagoisi autoihin. Jotenkin luotin paremmin hevoseen kuin aikaisemmin. Niksun jalkastakin oli pieni turvotus hävinnyt, eikä se ollut kuuma eikä arka. Nisku sai vielä vähän melassia kiitokseksi hyvästä päivästä.


 Tuossa kuvassa siis näkee nuo Niksun karvattomat kohdat, eli se oli jostain saanut revittyä karvansa jalasta, ja pienen haavan se sai myös aikaan, jota olen nyt putsaillut. Siitä pieni jalan turvotus siis johtuu. Toivottavasti ei tule impparia.

2 kommenttia:

  1. Pystyy menemään normaalisti, jos ei onnu. Toivotaan ettei siihen impparia tulis. Uskon, että Niksu on tottunut autoihin, kun raviuran aikana se on seisoskellut ja kulkenut autojen ohi ilman minkäänlaisia ongelmia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep. Ei se ole onneksi ontunut. Jospa ei tulisi, pitää vain hoitaa pientä haavaa ettei mene pöpöjä : /

      Poista