maanantai 7. lokakuuta 2013

Mietteitä tulevasta ja menneestä

Päätin nyt vähän kirjotella omia mietteitä Niksun kanssa epäonnistumisia. Tällähetkellä taas tuntuu ettei Niksun kanssa pysty muuta tekemään ratsastaessa kuin tappelemaan. Se säikkyy kaikkea turhaa, saattaa lähteä käsistä, ja se on tosi rasittavaa. Aina saa pelätä, milloin ja mitä se nyt säikähtää ja lähtee. Olen tosi monta kertaa meenannut luovuttaa sen suhteen, koska ei ole onnistunut. Ei se hevosellekkaan ole kivaa ettei se voi rentoutua minusta ja siitä johtuvien syiden takia. En tiedä keneltä tässä osaisi apua pyytää.

tällöin oli vielä luottamus kunnossa
Eilinenkin ratsastus oli ihan epäonnistunut. Jouduin vääntämään ja kääntämään 1½ tuntia Niksun kanssa, että se malttoi keskittyä edes hetkeksi. En tosiaan tiedä mikä sitä nyt vaiva. Toki kylmemmät kelit tuli ja se saattaa lisätä pöllöilyä. Ei oo kiva lähtee ratsastaaman kun tietää ettei mikään kuitenkaan onnistu. Minä en luota hevoseen, hevonen ei luota minuun.
silloin kun hevonen ei lähtenyt ryöstämään

Lueskelin tässä yhtä blogia, jossa oli vastaavanlaisia ongelmia. Tekisi mieli vain luovuttaa, tuntuu että kaikki työ on mennyt ihan hukkaan.



Mutta joinakin päivinä kun hevonen ei säiky, ei kyttää ja toimii ratsastaessa kivasti, tulee hyvä mieli. Semmoisina päivinä on kiva käydä tallilla. Myös positiiviset sanomiset ja onnistumiset auttavat jaksamaan.

Mihin on hävinnyt se aikaisempi luottamus, rauhallisuus ja mukavat tallipäivät, mitä meillä aikaisemmin oli...?

 Niksun kanssa en ole löytänyt vielä semmoista luottamusta mikä oli esimerkiksi Elmerin kanssa taikka Hilkan. Mutta ehkä me vielä noustaa ja löydetään tuottamus. Luottamusta toki ei saa ilmaiseksi, joten alankin panostamaan maastatyöskentelyyn ja luottamuksen keräämiseen. Ehkä vielä jonain päivänä saan luottamuksen ja me päästään maastoilemaan rennosti ilman mitään säikkymisiä taikka käsistä lähtemisiä.




Silloin kun heppa oli vielä rauhallinen ja tasapainoinen sekä rento ratsastaa

4 kommenttia:

  1. Voi ei :( on kurjaa kun hevonen on melkeimpä pakko pulla sinulle. Minulle kävi melkein samantapaisesti viime vuonna kun heppa sairasteli puolen vuotta ja seisoi sairastarhassa. Ratsastus oli hirveää, mutta jaksoin eteenpäin paranemisen toivossa. Vaikka ratsastaessa mikään ei toiminut niin hepo oli unelma aina hoitaessa. Se antoi toivoa taas paremmasta.

    Minä en ole mikään sinua neuvomaan, mutta oletko miettinyt että aloittaisit kaiken alusta. Lähtisit ihan vain siitä että ennen ratsastusta juoksuttaisit pöllöt pois ja loppu ajan hakisit käynnin hyväksi. siitä sitten ravia ja niin edespäin ihan hepan jaksamisen mukaan. Tällöin niksu ymmärtäisi ettei ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin tyytyä keskittymään.

    Olisi kiva kuulla miten sujuu jos näin kokeilet :D Ja ainahan siitä voi palata takaisin normaaliin ;)

    http://zipuliina.blogspot.fi/ :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se ikävää : / mutta pitää testata tuota tekniikkaa : )

      Poista
  2. Musta tuntuu, että oot valittanu niksusta vähän väliä ja sitten taas ylistäny sitä. Ehkä pelkäät vaan liikaa? Juoksuta heppa ennen ratsstusta, katso ettei ympäristö tai ruoka tressaa, ettei heppa saa liikaa sokereita tai turhia ruokia, kun kerta kerää energias. Tee paljon maastakäsin ja jos uskallat, hoida energiat pois heti alussa esim laukalla. Keksi paljon tekemistä ja ratsasta kokoajan tehtävää niin hevonen kyllä alkaa keskittyä. Älä luovuta, vaan kun niksu esim. säikähtöä, käännä niin monesti samasta kohdasta uudelleen, että ongelmaa ei enää löydy, muista asettaa sisälle ja ratsastaa pohje läpi, pidä itsellä kylmä pää koska ongelmat johtuvat todennäköisesti sinusta tai ympäristöstä! Tsemppiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juoksutan tosi useinkin ennen ratsastusta. Ruokinta on nyt ihan kunnossa, ettei siitäkään pitäisi johtua mikään. Toki suurin ongelma on myös minussa, koska vähän pelkään sitä käsistä lähtemistä jne joka johtaa siihen luottamuspulaan. Mutta ehkei vaan pidä vielä luovuttaa. Katsotaan tilannetta..

      Poista