lauantai 5. lokakuuta 2013

Tuomaksen estevalkka

Tulin siis kertomaan teille vähän tuosta perjantain estevalmennuksesta. Valkka alkoi vähän aikasemmin mitä oli tarkoitus. Meenasi tulla kiire, kun menin jo kävelemään Niksun kanssa kentälle ennen valkan alkua, kerkesin ravailla ihan vähän, kunnes valkka alkoi. Maneesissa verkattiin vielä kaikki askeleet läpi. Verkkaesteenä tultiin ristikkoa, joka on numero 1 kuvassa. Sitä parit kerrat, sitten sitä nostettiin hieman. Seuraavana siirryttiin hyppäämään linjaa, eli 2-1 järjestyksessä. 2 este oli kokoajan ristikkona, mutta 1 estettä nostettiin, eka pieneksi pystyksi. Niksu oli tuossa välissä jotenkin huono, en saanut sitä suorana linjalle,se alkoi joka kerta poikittamaan, vaikka kuinka yritin korjata. Vikalla hypyttä este oli 80-100 cm välistä. Sitten tultiin 3 pysty, siitä kierrettiin 2 este ja tultiin perään 4 este. Tämä tehtävä onnistui meidän osalta ihan hyvin, Niksu toimi hyvin tällä tehtävällä. Tultiin pari kertaa tätä tehtävää.

Sitten siirryttiin vaikeampaan tehtävään, joka oli minulla että Niksulle hankala, mutta selvittiin onneksi tehtävästä ihan hyvin omista mokista huolimatta. Eli tultiin 3 ja siitä kaareva tie suoraan 4 esteelle. Jouduttiin monta kertaa tulemaan nuo esteet, kun ei vaan meenannut onnistua. Piti olla tyytyväinen vikaan hyppykertaan kun se alkoi jo onnistumaan.


Sitten siirryttiin trippeliin eli 5 esteelle. Kumpikaan meistä ei hirveämmin trippeliä ole hypännyt, ja viimeksikin kun hypättiin este oli lopussa sen 105 cm, ja sillon ei naurattanut. Mutta ekalla kerralla se oli pieni ehkä 60-70 cm korkea. Tämäkin este onnistui ihan hyvin, ainut vaan etten itse nähnyt yhtään paikkoja joka hankaloitti tilannetta. Yli kuitenkin päästiin hengissä. Toiselle kierrokselle trippeliä nostettiin jonkun verran, mutta meille onneksi helpotettiin niin että takapuomi laskettiin toiselta puolelta alas, joka sopi  mun hermoille paremmin kuin hyvin. Sit vaihettiin taas tehtävää. Hmm, nyt varmaan unohdin jonkun tehtävän välistä, mut kaikenlaisia kiemuria tehtiin. Ainiin, eli tulttiin trippelin takaa 3 esteelle, siitä jyrkästi kännettiin 3 esteelle ja 2 esteen välistä ja siitä reippaasti 4 esteelle. Käännökset oli aika jyrkkiä Niksulle, mutta ukkeli selviytyi tehtävistä ihmeellisen hyvin. Vikana tultiin vielä yksittäin 4 este, muut kääntyivät siitä jyrkästi oikealle, mutta me jalkettiin suoraan. Yrittäkää saada jotain selkoa tästä kirjottamisestani :DD













Olin kyllä tosi tyytyväinen hevoseen, itseeni en niinkään, koska mokasin itse ja se näkyi myös hevosessa, mutta se vaan yritti parhaansa ja pelasti mamman. Loppuun vielä juteltiin valkun kanssa asioista. Huomasin kuvia katsellessa, että jalkani on taas alkanut lentämään pahemmin, varsinkin isommilla esteillä. Tuo satula ei tue yhtään pohjetta, joten sen takia minulla ainakin lentää, mutta virhettä korjataan.


tuo jalka -.-




Huomaatteko kuvista mitään uutta varustetta ? Odottelen tässä innolla hööksiltä tulevaa pakettiakin, jospa se tulis pian.


Ainiin, ja vastailtaa sivupalkissa olevaan kysymykseen !:) Myös postaus ehdotuksianne saa laittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti