maanantai 9. joulukuuta 2013

9.Luukku- Miksi juuri lämminverinen?

Tämä on niin läpi puhki puhuttu asia esim ht.netissä, ja nämä ovat minun omia mietteitä lämminverisistä ratsuina.

Joillekkin tää asia on itsestään selvyys ja toisille arka asia.

Minun mielestäni lv:stä saa joko hyvän harrasteratsun, maastomopon ja joistakin yksilöistä myös kisoihin. Täällä blogimaailmassakin löytyy paljon hienoja harrastelv:tä. Lämppäreillä on erinlaiset askellajit, se on yksilöllistä. Toisilla on hyvä, kolmitahtinen laukka, toisilla sitten vähän huonompi. Omasta mielestäni hevosen laukanlaadulla ei ole väliä, kunhan hevosesta saa tarvittavan kumppanin. Toisilla ei ole vaativia tavotteita hevosten kanssa.

Lämminveriset ovat yleensä paljon käsiteltyjä, rauhallisia, tottuneet normitoimenpiteisiin ja eri paikkoihin. Ne ovat tottuneet valjaisiin, joten ne luultavammin tottuvat myös ratsastajaan.



Itse tutustui tähän monipuoliseen rotuun pari vuotta sitten Elmerin myötä. Se sopii niin ajemiseen kuin ratsastamiseen.


itse en hirveämmin tykkää ajaa, mutta kärryillä istuminen on ihan kivaa. Tässä päiväajelulla Elmerin kanssa

Niksullahan ei ole kauheeta ravitaustaa takana. 4 hylättyä koelähtöä ja yksi hyväksytty ja pari montelähtöä.
Työskenneltyäni perisen vuotta tämän upean rodun kanssa, päätin itsekkin ostaa semmoisen. Ostin vain vähän säpsymmän, mutta ihan hyvä runkoisen ruunan : D Lv:t ovat hevosia siinä missä muutkin !


elmerin omistaja ajaen Niksulla, minä ratsastaen Elmerillä



 Niksu on juuri sopiva minun käyttötarkoitukseeni. Minulla ei ole mitää suuri suunnitelmia tulevaisuudelle, tavotteita kisakentille, vaan rentoa harrastelua hevosen mukaan.




                                                         Hevonen on hieno rotuunsa katsomatta.

2 kommenttia:

  1. Tosiasiahan on että lv:t on jalostettu juoksemaan. Ne ei KOSKAAN vedä vertoja ratsulle! Ja ei toi Niksu nyt mikään hieno ole,ihan perus kehäraakki mitä yleensä kaikki lv:t on muutamaa yksilöä lukuunottamatta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niinhän ne ovat, mutta soveltuvat kyllä harrasteratsuksi/maastomopoksi : ) ja Niksu on juuri tuommoisena täydellinen, ei sen tartteekkaan näyttää muulta

      Poista